Marika Hakola Tavallisen ihmisen ja maaseudun parhaaksi

Rohkeus rakentaa tulevaisuutta

Ikaalisissa järjestettiin Kristillisdemokraattien Eduskuntavaalien viikonloppu. Mielelläni olisin ollut mukana, mutta olin samaan aikaan töissä. Haluan hoitaa vastuuni ja työni parhaani mukaan ja siksi en perunut seurakuntamme ”Leirimuisteloa” tai jäänyt sieltä pois. Meillä oli lasten ja ohjaajien kanssa todella mukava päivä.

Sähköisessä mediassa uutiset ja viestit leviävät nopeasti. Vaikka olin pois Ikaalisista, sain kuvien ja tekstien välityksellä seurata tapahtumia.

Viikonlopun aikana Ikaalisissa nousi vahvasti esille Kristillisdemokraattien tulevien vaalien kärkiteemat. Niitä ovat lapsiperheet, yrittäminen ja turvallisuus. Hyvät teemat, joista perheet ja yrittäminen ovat myös omia henkilökohtaisia teemojani.

Olen tyytyväinen siihen, että puolueena haluamme tarkastella lapsiperheiden tilannetta kokonaisvaltaisesti huomioiden todelliset palvelutarpeet. On ymmärretty, että perheiden valinnanvapaus tulee olla keskiössä päätöksiä tehtäessä. Perhe on lapselle tärkeä perusta, joka vaikuttaa vahvasti hänen tulevaisuuteen. On tärkeää tukea perheitä ja vanhempia heidän kasvatustehtävässään ja jaksamisessaan.

Talouskasvun vauhdittamiseksi tarvitaan toimia, joilla tuetaan pienyrityksiä ja saadaan uusia yrittäjiä. Vaaliohjelmassa esitetään muun muassa seuraavia asioita: Tulee alentaa alle 10 työntekijän yritysten työllistämiskynnystä. Ensimmäisen työntekijän palkkaamista tulee tukea palkan sivukulujen määräaikaisella pienennyksellä. Yrittäjien sosiaaliturvaa on parannettava, mikä madaltaa yrittäjäksi ryhtyvän riskejä erityisesti mahdollisten työttömyysjaksojen aikana. Yrittäjävähennys henkilöyhtiöiden ja elinkeinoharjoittajien verotukseen. Tämä merkitsee kevennystä pienyrityksen verotukseen ja seuraa osakeyhtiöiden verokohtelua.

Itse nostan teemaksi myös maaseudun. Se tarkoittaa minulle maataloutta, mutta myös maaseutua ja sen asukkaita kokonaisuudessaan. Lapsiperheet ja yrittäjyys kuuluvat kiinteänä osana myös maaseudulle. Itse asun maaseudulla ja olen huolestuneena seurannut kehitystä, joka ajaa ihmisiä kaupunkiin. Myös työssäkäyntialueet, autoverotus ja monet muut asiat huolestuttavat.

Tarvitaan ihmisiä, jotka eivät ajattele asioita vain kaupunkilähtöisesti vaan ymmärtää kokonaisuuksia. Tämä kokonaisajattelu pätee kaikissa asioissa.

Terveisin

Marika Hakola

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat